• toimitus 3-5 arkipäivän sisällä
  • toimitus 3-5 arkipäivän sisällä

Ympäristövaikutukset - kestovaippailun jätemäärä on pieni

Jätelaitoksen arvioiden mukaan yhden lapsen vaippaiän ajalta kertyy noin neljäsataa kiloa maatumatonta kertavaippajätettä kaatopaikalle. (Jätelaitosyhdistys 2008; Opas uuteen vaippakulttuuriin. 2005.)

Suomen kuluttajatutkimuskeskuksen arvioiden mukaan lapsi käyttää vaippoja jopa noin 5 000 kappaletta 2,5 vuoden vaippakautensa aikana (Aalto 1997, 21). Muovimateriaalin hajoaminen kestää noin kaksisataa vuotta, mikä tarkoittaa, että yksikään kertakäyttövaippa ei ole vielä maatunut.

Kestovaipan ympäristövaikutukset

Tunnetusti tekstiilituotteiden ympäristövaikutukset kiteytyvät käytön aikaiseen veden, energia ja kemikaalien (pesuaineet) kulutukseen.

Wouwou-yhdistelmävaipoissa kuori ja imu ovat erillisiä, joka mahdollistaa niiden joustavan, luontoa säästävän eri aikaisen pesun. Kuorta ei näet tarvitse pestä joka käyttökerran jälkeen; toisinaan voit käyttää sen heti uudelleen ja vaihtaa vain imun, toisinaan saattaa pelkkä huuhtelu riittää.

Lapsesta riippuen kuorta voi käyttää helposti 3-5 kertaa ennen varsinaista pesukonepesua. Kuoret ovat teknistä materiaalia, hyvin matalissakin lämpötiloissa puhdistuvaa materiaalia. Mikäli näkyviä tahroja ei ole, se voidaan pestä jopa vain 30 asteessa tai muussa pikapesussa, joka säästää sekä tuotetta että luontoa. Kun hankit imuosia runsaasti esim. 20-30 kappaletta ja kuoria 5-10 kappaletta, ei vaippapyykkiäkään tarvitse välttämättä pestä kuin pari kertaa viikossa. Eikä tuoksahtelevia roskapusseja pyöri nurkissa.

Wouwou-kestovaipan kierrätys

Käytön jälkeen WOUWOU® -vaippakuori voidaan polttaa energiaksi. Näin ollen mitään tekstiilijätettä ei käytön jälkeen jää ympäristöön, kunhan vain huolehditaan jätteen (käytetyn vaippakuoren) toimittamisesta poltettavaan yhdyskuntajätteen joukkoon.

PGuard®-imuosat voidaan myös toimittaa poltettavan yhdyskuntajätteen joukkoon tai tekstiilikierrätykseen, jossa siitä voidaan valmistaa kierrättämällä uutta materiaali, esim. uusiokuitua.

Wouwou-kestovaipat ovat lähituotantoa

Wouwou-kestovaipat valmistuvat Virossa luotettavan toimittajan käsissä. Suunnittelemme tuotteet jokaista yksityiskohtaa myöden itse ja valitsemme myös jokaisen materiaalitoimittajamme.

Näin pystymme todella vaikuttamaan itse suoraan kestäviin valintoihin, mutta myös kehittämään tuotteitamme jatkuvasti.

Ympäristövaikutukset